Caravana Ecotic Life plus a ajuns la Giurgiu

Caravana Ecotic Life plus a ajuns la Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu informează cetățenii cu privire la desfășurarea proiectului ecologic ”Caravana Ecotic Life+”, din perioada 2-8 decembrie, în școlile și liceele giurgiuvene, dar și pe pietonala Mircea cel Bătrân.
Caravana conține explicații și demonstrații practice despre cum trebuie tratată problema reciclării în rândul electronicelor.
Practic, oamenii intră în caravană și află cum să procedeze pentru curățarea mediului de deșeuri electronice, iar pentru cei ce aduc astfel de deșeuri există concursuri cu premii.
Programul pe care îl va urma caravana ECOTIC LIFE+ în Giurgiu este următorul: marți, 2 decembrie, la Scoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”, miercuri, 3 decembrie, Scoala Gimnaziala nr 5 „Emil Gulian” și joi, 4 decembrie, Colegiul National Ion Maiorescu.
Vizitele în școli vor începe la ora 08.30 – 09.00 și vor dura în funcție de numărul de clase înscrise în campanie, până la ora 15.00.
De asemenea, începând de vineri ora 10.00, până duminică ora 18.00, Caravana va fi prezentă pe strada pietonală Mircea cel Bătrân.
Campania a început în București cu sprijinul primăriilor și a continuat în mai multe orașe din țară, printre care și Giurgiu.
Proiectul este finanțat prin fonduri europene și este sprijinit de Asociația Municipiilor din România și Ministerul Mediului.
Asociația ECOTIC este o organizație non-profit înființată de producătorii și
importatorii de echipamente electrice și electronice pentru a prelua și duce la îndeplinirea responsabilităților acestora privind colectarea, reciclarea, valorificarea și eliminarea nepoluantă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
Viziunea Asociației ECOTIC este de a crea o comunitate care conștientizează problema deșeurilor, care participă activ la colectarea și reciclarea corectă a deșeurilor electrice și electronice, dar și a deșeurilor de baterii portabile și acumulatori (DBA), totul pentru un mediu curat.

Ultima modificare: 02.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul dlui primar Nicolae Barbu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.